Monday, March 3, 2008

Ebola ja linnugripp

Mäletate aegu kui Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornid veel omal kohal seisid ja ilma tegid hoopis ymbrikud valge pulbriga. Tollal levis Kagu-Aasias moevool, mille ja'rgijad hakkasid ta'naval liikudes na'o ees kandma marlimaski. Hilisem linnugripp ja muud koledused ainult lisasid raha maskimyyate taskutesse. See on umbes samasugune hullus, nagu Ameerikas mo~nikymmend aastat tagasi, kui Veemyyjatel tekkis osav a'riidee. Telliti kallid teadusuuringud, mis pidid to~estama: selleks et saada sama ilusaks nagu Holliwoody staarid tuleb lihtsalt rohkem vett juua. Ideaalne kogus oleks umbes 8 liitrit pa"evas. Kusjuures kindlasti peab see olema pudelivesi, sest kraanivesi on ju myrgine!
"No tule taevas appi!"
Ma tahaks na"ha seda kangelast, kes talvisel ajal joob a"ra terve a"mbrita"ie vett!
Aga see selleks, Ameeriklased joogu vo~i kolm a"mbrita"it vett pa'evas. Lugu on hoopis sellest, et on meilgi siin Margaret Riveris Oma marlimaskiso~brad. Yhte hiina tytarlast ei ole ma veel ilma maskita kohanud, va"he sellest, peale na"o ei ole ka yhtegi teist kehaosa na"ha. Ko~ik on ma"ssitud paksude riiete sisse. Kujutage nyyd ette - Va'ljas on 38 kraadi sooja, ko~ik on niigi kurnatud ja siis ko~nnib sulle vastu selline ilmutis - ainult silmad paistavad kaitseprillide tagant.
Ma kohe kardan seda tegelast. Iga kord kui ta marja-aias vo~i ta"naval minust mo"o"dub hoian ma pikalt ja po~hjalikult hinge kinni, sest ma arvan, et kindlasti on tal ko~ik maalilma hirmsad to~ved, alates linnugrippist ja lo~petades Ebolaga, muidu ta ei ka"iks nii imelikult riides.

2 comments:

WaterLANDS blogi said...

hoi laura, hea kuulda et oled tööle sattunud normaalsemasse kompaniisse kui oli seda labour solutions:) kas oled juba avastanud rotary pargi ja seal leiduvad barbecued - nende peal tegime putru terve aeg mis me m. riveris veetsime. samuti on hea teada seda et linnaservas olevas tanklas (oli see nüüd shell?) on istandustes töötajatele tasuta kohv hommikuti. või tee. või kakao. yhesünaga marsid sisse ja lased endale tasuta tassi sooja jooki. seal peaks silt ka olema selle kohta, aga mitte väga suur teadagi. ja siis olid veel mingid supiköögid kus liiguvad kohalikud kultuuriinimesed ja muidu ägedamad tegelased, aga pagan ma hästi ei mäleta kas need olid teisipäeviti või mingil muul ajal. et maksad mingi väikese raha ja saad süüa ja toredate inimestega juttu ajada, kusagil haigla poole sõitmise tee peal vasakut kätt väikeste punaste puumajade ringis toimus see supiköök. aga ma hästi ei mäleta mis selle asutuse nimi oli. äkki oli mingi communiti centre? äkki oli ka mingi kirik läheduses? sa kuula maad, sealt saab muuhulgas ka kasulikku infot asjade kohta mis parasjagu käimas.

terv

mari

Karl Lont said...

Halleluuja, see oli kyll nyyd info o~igesse kohta. Iga hommiku imestasin, kust kaasto"o"lised iga hommiku selle kohvi kyll vo~tavad.