Thursday, June 4, 2009

Tervitus BIO-GEO kymnevoistlusest osavotjatele.




Seltsimehed sportlased!
Täna olete siia kogunenud, et osa võtta kymnendast BIO-GEO kymnevõistlusest. Aeg on kyps maitsmaks raskete treeningute vilju. Veri, higi, pisarad, röga ja tatt on olnud teie saatjateks sel teel. Aga on olnud ka helgemaid hetki.

Näiteks Jaurami naabrimuti tänulikud silmad, kui too tubli timurlane, igal laupäeval, aitab turu-kotte trepist yles tassida. Ja nii kymme korda järjest, lihtsalt treeningu mõttes.

Voi võtame näiteks Vuss Villemi, kes treenis nii tugevasti, et tema kintsude sisekyljed kulusid sootuks ära. Kogemata pani ta haavadele Siirum-Saarumi salvi asemel hoopis Vilster-Valsteri plaastrit. Sel päeval syndis uus isiklik rekord tõkkejooksus.

Dr. Slepikovski aga kogus sel hooajal nii palju treeningkilomeetreid, et hakkas ette kujutama, et on Pavel Loskutov ja kõigele lisaks oskab lennata. Esimeseks distantsiks valis ta 1500 meetrit. Pääsreameti eridemineerijatel kulus kolm tundi, et hullunud Spordidoktor puu otsast alla tuua. Edasi tegelesid temaga Raja tänava spetsialistid.

Veteransportlane P.M. Pluuto otsustas proovida Dr. Slepikovski uut treeningkava: "Kolme nädalaga Erki Nooleks." Kahjuks kukkus veteran juba esimesel treeningul, Jänese matkarajal, kopra urgu ja kaotas oma hambaproteesid. Sellest ajast on ta mannapudru dieedil. Aga palja mannapudru najal kõrgele ei hyppa.

Spordiguru Raimondo P. Kont võttis treeninguid nii tõsiselt, et sundis isegi oma yheksandat kuud raseda naise Toomemäe treppidest yles-alla jooksma. "Laps peab juba varakult treeningute maitse suhu saama. Ise nakatusin spordipisikuga juba viljastumise hetkel. Mu ema töötas toona Tartu Suusamaratoni Kuutse vahefinishis toitlustajana. Isal jäi veel 31 kilomeerit sõita." ytles ta.

Nagu näha, treenitud on kvõasti. Raske on ennustada, kes selles pingelises heitluses võitjaks jääb. Kuid ärge unustage: "Tähtis pole võit, vaid osavõtt!" Hoidke oma kursuse, oma eriala, oma teaduskonna, oma ylikooli, oma kodulinna, oma maa, oma planeedi, oma galaktika, kogu universumi lippu kõrgel! Soovin edukat võistlust teile kõigile!

Joonis1. Spordiguru Raimondo P. Kont annab tarka nõu.
Joonis 2. Võistluste ajaloo proportsionaalselt kõige jämedamate kintsude omanik, Vuss Villem esimesel tõkkel.
Karl Lont,
5. juuni,Geraldton,
Lääne Austraalia

1 comment:

Londo said...

http://kymnevoistlus.blogspot.com/

uus spordiblogi.