Wednesday, November 18, 2009

Lemmikloomanurgake

Peni jooksis lahtiselt nagu ikka. Tuli vastu vanamees kahe kargu ja kahe koeraga, iik-iik-iik. Vuudi, jõhkard nagu ta on, kohe purelema. Tegemist oli Saksa jahiterjeritega. Üks hüppas parema külje pealt kõrri, teine vasakult poolt. Lahti enam ei lase. Palju ei puudunud, et Vuudi oleks saba sirgu visanud. Suust vahtu tuli, silmad pahupidi. Vanamees ütles, et ega nüüd muu ei aita kui tuleb terjerid ära kägistada, nii et pildi kotti panevad, muidu lahti ei lase. Hakkaski siis koeri kägistama, mina hambaid lahti kangutama. Vuudi selleks hetkeks erilist elumärki enam ei ilmutanud. Lõpuks kustusid terjerid ära ja sai hambad lahti. Rihm sassis, kargud segi, koerad peaaegu lõpnud. Vahetasin vanamehega viisakusi, ulatasin talle kargud ja läksin edasi. Ehk Vuudi õppis sest midagi.

4 comments:

uduheeringas said...

Ma loodan, et sina ka sellest õppisid midagi.

Karl Lont said...

Õppisin küll. Kui Saksa jahiterjer hammustab:
a)palun ilusasti hammustamine järgi jätta
b)lõikan matšeetega terjeril pea otsast
c)kägistan koera ära
d)hakkan kõva häälega appi karjuma
e)hammustan vastu

Õiged vastused: b),c).
Kui matšeetet, või muud terariista ei ole, siis võib koeral lihtsalt pea otsast rebida.

Rents said...

Lihtsam on vist koerale käsklus "stopp" või vähemalt "ei" selgeks õpetada, jääb palju jama ära. Või veel lihtsam - viid vanale kingituseks pudeli ja palud tal oma koertele käsklus "ei" selgeks õpetada, on ehk tulemuslikum. :D

Peab ikka lammas olema, et kahele koerale korraga kallale minna.

Rents said...

No näed, tulin kohe mälu värskendama, et mis ma nii pahasti ütlesin - ei öelnudki ju. :D Ahjaa, selles kontekstis on lammas ikka selle koera kohta käinud, kes näeb, et eemal on kaks paari hambaid, aga ikka läheb oma pead sinna vahele toppima.