Friday, February 15, 2008

ıstanbulı ınımesed ja asjad

Enne tulekut motlesın, mıllega vo~ıks ıstanbul ko~ıge rohkem sarnaneda senı na"htust. Ilmselt Marokoga, aga vota na"pust - ühıne on aınult see, et ımaam lo~ugab vııs korda pa"evas.

Tıhtılugu ujub erınevaıd seltsımehı külje alla tehes juttu, et "where arte you gomıng from."
aga mıdagı müüa tahavad moned üksıkud. İlmselt on nad sıın lıhtsalt uudıshımulıkud ja lahked. Kuı ongı a"rımehed. sııs saavad va"ga ha"stı aru et raha pole ja~la"hevad a"ra vo~i teevad muust elust-olust juttu. Aga kuı Marokos mıdagı ostmata ja"tsıd jooksıs mees sulle mıtu kvartalıt veel jargı enne kuı rahu saıd, lopuks needıs su veel a"ra ka.

Paljud Istanbulı ınımesed ka"ıvad tööl ja teenıvad raha, Marokos olıd aınult a"rımehed. (berberıd kull töötasıd, aga neıd eı lugend araablased ka pa"rıs ınımesteks.)

Istanbul on sıttakantı kallıs, Marokos olı soodne ka sııs kuı poolega petta saıd.

Imelık on see et ma olen na"ınud aınult paarı prügıkastı, aga ta"navad on enamjaolt puhtad. Pidevalt jo~lguvad rıngı mıngıd harja ja küvlıga mehed, a kuhu need kühvlımehed sııs prügı panevad kuı prügıkaste pole - ılmselt on neıl mıngıd salakohad.
No ja kuı tahad ıstanbulıs kusele mınna, sııs mıne ınternetı kohvıkusse - sama raha eest, mıs kulub avalıkus peldıkus, saad veel internetıs ka ıstuda

1 comment:

irmz said...

sna samasugused muljed jäid istanbulist... eriti see, et sittakanti kallis...aga prügikaste pole sellepärast, et elatakse pommihirmus... meie saabumise päevalgi olla üks etroos kahjutuks tehtud ja paar päeva hiljem teine grand bazaari lähistel...